הר הביטוח לאדם שנפטר

קרוב משפחה שלכם נפטר ואתם מעוניינים לבטל את הביטוחים הקיימים על שמו, לבדוק אילו ביטוחים עדיין תקפים והאם יש חברות ביטוח האמורות לשלם על מות המבוטח. ויש איך לקבל מידע ביטוחי על נפטרים – איך זה עובד? את הנושא הזה נסקור כאן בכתבה שלפניכם. תודה לצוות הר הביטוח הבטוח העוסק בביצוע בדיקות כאלו שהנגיש לנו מידע יעיל ומעודכן. מוזמנים גם אתם להיעזר בהם כדי לקבל תשובות וסיוע בנושא.

 

איזה מידע ביטוחי על נפטרים ניתן לקבל?

כיום ניתן לקבל את המידע הביטוחי על הנפטרים כמו כל ביטוח שיש למבוטח חי. המידע הביטוחי יכלול מידע על ביטוחי חיים, ביטוחי מבנה, ביטוחי תכולה, ביטוחי בריאות וכו'. את המידע הביטוחי ניתן לקבל דרך אתר הר הביטוח ואת המידע על כספי וחסכונות המבוטח ניתן לקבל דרך אתר הר הכסף עליו נפרט בהמשך.

 

למה צריך לאתר מידע ביטוחי על נפטרים?

לאחר שמבוטח נפטר מה יעזור לבודק מה תיק הביטוחים שלו כולל? כבר לא יעזור לשנות ולייעל את יתק הביטוחים שלו… אז נכון, לערוך שינויים בביטוח לא ניתן, אך לבדוק מה קורה, ניתן ואף צריך. וזה ממגוון סיבות:

 

עדכון חברת הביטוח

חברות הביטוח ימשיכו לגבות את דמי הפרמיה החודשית עד שיקבלו את תעודת הפטירה של המבוטח. עניין כזה יכול לארוך זמן. הביטוח ממשיך להיות פעיל למרות שאין יותר צורך בו ולכן, קרובי נפטרים שאכפת להם, פונים לאתר הר הביטוח, בודקים את הביטוחים הקיימים ומעדכנים את חברות הביטוח על הפטירה ועל הפסקת הצורך בביטוח.

 

תביעת פיצויים

לא מעט ביטוחים מפצים את מוטבי המבוטח הנפטר בעת פטירה. אם למבוטח היה ביטוח חיים על שמו, חברת הביטוח המבטחת אותו אמורה לשלם פיצויים למוטבים. חברת הביטוח לא תבוא לעדכן את המוטבים מעצמה על הפיצויים שהיא אמורה לשלם לכם… בתור קרובי המבוטח כדאי שתבדקו מהם הביטוחים הקיימים ומיהם המוטבים.

כאשר לנפטר יש משכנתא על שמו, קרוב לוודאי שיש לו ביטוח משכנתא כפי המחויב בחוק. אם לא יאתרו את ביטוח המשכנתא שלו, היורשים לא יוכלו להנות מהנכס והם יצטרכו לשלם את יתרת החוב לגוף המממן קודם לכן. במקרה כזה מאתרים את ביטוח המשכנתא הקיים על שם המבוטח הנפטר, מעדכנים אותם בכך וחברת הביטוח משלמת את יתרת חוב המבוטח לבנק המממן.

איך מאתרים מידע ביטוחי על נפטרים

 

איך מאתרים מידע ביטוחי על נפטרים?

מידע ביטוחי על נפטרים ניתן לאתר באמצעות אתר הביטוח שהוקם במטרה להנגיש מידע ביטוחי לציבור המבוטחים שהתלונן כי ההגעה למידע מורכבת עבורו. ואכן, רשות שוק ההון הביטוח והחיסכון הקימה את מערכת המידע בכדי לפתור את הבעיה הזו.

כך גם קרובי נפטר יכולים להתעדכן במידע הביטוחי הקיים על שם קרוב משפחתם. כיום, הדרך המקובלת והקלה לבצע בדיקה זו היא באמצעות אתר הר הביטוח. הדרך היעילה ביותר לביצוע בדיקה זו היא באמצעות אנשי מקצוע המכירים את התחום, יודעים מה לבדוק ואיך להתייחס אל הנתונים.

הר הביטוח

כדי לקבל את המידע הביטוחי יהיה עליכם להיכנס לאתר הר הביטוח, להזין את הפרטים האישיים שלכם (כן, זו לא טעות). ההתחברות לאתר הר הביטוח הממשלתי אורכת זמן כמו כל כניסה לאתר ממשלתי… לאחר שתזינו את מספר הזהות שלכם, תאריך הנפקת תעודת הזהות ותאריך יציאה אחרון מהארץ בשלוש השנים האחרונות, תועברו לבחירת השירות הרצוי.

כאן אתם יכולים לבחור אם לבדוק את הפרטים האישיים של מוצרי הביטוח שלכם, או לבחור בשירות "כניסה לתיק נוסף".

לאחר הבחירה להיכנס לתיק נוסף, תוכלו לבחור את התיק מבין האפשרויות שתיפתחנה:

1. תיק ביטוחים על שמי

2. תיק ביטוחים על שם קרוב שנפטר

3. תיק ביטוחים על שם מבוטח

4. תיק ביטוחים על שם קטין

 

הקליקו על "תיק ביטוחים על שם קרוב שנפטר" וכך תועברו לאימות נתונים בכדי לקבל את המידע המבוקש. תצטרכו להזין פרטים אישיים של הנפטר:

מספר זהות, תאריך לידה ופטירה, ולאחר האימות תיק הביטוחים הרשומים על שם הנפטר יהיה מולכם. תיק הביטוחים על שם הנפטר בנוי בצורה מסודרת בכדי למנוע בלבול.

 

איך בנוי דו"ח הר הביטוח על שם נפטר?

דו"ח הר הביטוח כולל מידע ביטוחי על הנפטר, אך כדי לעשות סדר למבקש המידע, המידע מסווג לשלושה תתי נושאים:

ביטוח כללי, ביטוח בריאות וביטוח חיים. כאן נרחיב מה כולל כל אחד מהם:

ביטוח חיים

ביטוח חיים יכול להיות ביטוח חיים עם מרכיב חיסכון או ללא. יש ביטוח חיים הנרכש רק לכיסוי המשכנתא ויש ביטוח ריסק שנועד ללכת ליורשי המבוטח. בקטגוריה זו יופיע גם המידע הקיים על ביטוח אובדן כושר עבודה.

ביטוח בריאות

ביטוחי הבריאות של הנפטר יופיעו בקטגוריה זו. גם אם המבוטח נפטר, יתכן ואת עלויות הטיפולים שעבר ניתן לכסות באמצעות ביטוחים אלו. סעיף זה יכלול פירוט של כל ביטוחי הבריאות הקיימים על שמו, ביטוח בריאות פרטי, סיעודי וכן הלאה.

ביטוחים כלליים

ביטוחים כמו ביטוח מבנה, ביטוח תכולה, ביטוח רכב וביטוח צד ג' יופיעו בקטגוריה זו. המידע הביטוחי יעשה לכם סדר. לפעמים קרובי הנפטר אפילו לא יודעים על דירה שהייתה בבעלות הנפטר… וכך, כאשר יש מידע ביטוחי, קל יותר לקבל החלטות.

 

מה עושים כאשר המידע הביטוחי על הנפטר לא מופיע בדו"ח הר הביטוח?

חסכונות ופקדונות לא יופיעו שאתר הר הביטוח ולכן כדי לאתר כספים אבודים על שם נפטר יש להיכנס לאתר הר הכסף שגם הוא הוקם במטרה להנגיש את המידע על כספים אבודים לציבור. יש מידע שלא יופיע באתר הר הביטוח למרות שהוא אמור להופיע שם וזה יכול להיות ממגוון סיבות:

  • אתר הר הביטוח הוא אתר ממשלתי וגם הוא לא חף מטעויות הקלדה והזנת נתונים שגויים. טעויות יכולות להתרחש בכל מקום.
  • יש חברות ביטוח המחתימות את מבוטחיהן על הסכמה לא להעביר את המידע הביטוחי עליהם למערכת הר הביטוח בכדי להקל מעצמן. הבעיה היא שהמבוטח ניזוק מכך. אל תחתמו על הסכמה שכזו.
  • אתר הר הביטוח מתעדכן אחת לחודש וכך, אם יכול להיות שמידע חדש לא יופיע בו עדיין.
  • לא תמיד המערכת מביאה את הנתונים בגלל שהנתונים הוזנו אצלה באמצעות מספר דרכון.

 

מה עושים במקרה כזה? פונים לסוכני הביטוח של צוות הר הביטוח הבטוח המומחים בביצוע בדיקות לייעול התיק הביטוחי ובדיקות ביטוחים מקיפות.

 

למה לפנות לסוכן ביטוח לביצוע הבדיקה?

סוכן ביטוח מגיע מעולם הביטוח, הוא יודע על מה כדאי להתעכב ועל מה פחות. מה משמעות כל סעיף ומה ניתן לעשות כדי לקבל את הכסף המגיע לכם מהביטוח. מרבית האנשים לא יודעים איך לפענח את דו"ח הר הביטוח וזה לגיטימי. יש את המומחים בתחום ואליהם ניתן לפנות בכל שאלה לקבלת הכוונה.

מידע ביטוחי על נפטרים - איך זה עובד

 

לסיכום

בדיקת ביטוחים על שם נפטר היא אפשרית. לצורך כך על המבוטח להיכנס לאתר הר הביטוח, להזין את פרטיו האישיים ולהיכנס לאזור האישי שלו. רק לאחר שהוא נכנס לאזור האישי שלו, הוא יכול לבחור לראות את נתוני הביטוח על נפטר. למרות זאת, לצורך בדיקה מקיפה ויעילה, פונים לסוכן ביטוח העוסק בתחום.

תמונה של מתן בק - סוכן ביטוח (מנכ"ל החברה)
מתן בק - סוכן ביטוח (מנכ"ל החברה)

נעים מאוד, אני מתן בק, בעל רישיון פנסיוני ובעלים של "מתן סוכנות לביטוח" עם מעל עשור של ניסיון בתחום הביטוח והפיננסים. לאחר שנים של ניהול ומכירות בענף, הקמתי את הסוכנות מתוך הבנה עמוקה בצורכי המבוטחים ובמטרה להעניק פתרונות יעילים ושקופים.

עוד באותו נושא
כפל ביטוח

קרוב ל-50% מהאוכלוסייה משלמים מדי חודש סכומים גבוהים לחינם על ביטוחים כפולים זאת על אף שהסכום לפיצוי מוגבל ואינו מוכפל. כפל ביטוח הוא מצב בו

קרא עוד »
איתור ביטוחים

לא מעט אנשים בישראל משלמים על ביטוחים מבלי לדעת בדיוק מה הם כוללים. למעשה, על פי נתוני משרד האוצר, למעלה מ-40% מהמבוטחים מחזיקים בכפל ביטוחי

קרא עוד »